måndag 11 maj 2015

Presentation av förstelärarna



Namnlös.png
Anders

Jag arbetar som engelsklärare på Korsavadsskolan i Simrishamn. Mitt stora intresse är IKT utveckling i skolan och jag strävar efter att med hjälp av mina kollegor kunna erbjuda våra elever intressanta, formativa och nyskapande sätt att ta till sig kunskap och förbättra sina förmågor i skolans alla ämne.




bild.JPG
Gunilla

Jag undervisar i SO, det vill säga, geografi, historia, religion och samhällskunskap. Jag har ett stort intresse för skolutveckling och ser lärande som något vi alla gör för livet och tillsammans.





Profilbild.JPG
Carina

Ämneslärare i biologi, kemi och matematik. Har ett växande intresse för utbildning och kommer i höst att studera pedagogik/didaktik. Ansvarar för schema.





image.jpeg
Bibbi

 Jag undervisar i svenska. En ökad läsutveckling ger resultat i alla ämnen. Genom kollegialt lärande, samplanering och sambedömning, kan vi inspirera varandra och göra pedagogiska val som ger eleverna förutsättningar att nå goda resultat.




IMG_1766[1].JPG
Anki

Jag heter Anki Lindström och är förstelärare i Slöjd med förmånen att få stötta och inspirera ALLA slöjdlärare i Simrishamns kommun mot högre höjder. Det ska vara kul att slöjda och att praktiskt visa sina förmågor i både mjuka och hårda material!




IMG_3682.JPG
Magnus

Jag undervisar i Ma, Bi, Ke, Fy och Tk på Korsavadsskolan 7-9. Jag är även en av Simrishamns NT-Utvecklare som jobbar för ett tydligare F-9 perspektiv och utveckling av de naturvetenskapliga ämnena och teknik.






Anna
Jag jobbar på Korsavadskolan 7-9 och undervisar i ämnena Ma, NO och Tk. Jag är, precis som Magnus, NT-utvecklare i kommunen, vilket jag ser som ett väldigt inspirerande och utvecklande uppdrag.  
hjärnan vill ha kul.jpeg


Förstelärare i vardagen

Kärnuppdraget är undervisning och att utveckla verksamheten för att ge eleverna
förutsättningar till hög måluppfyllelse. Detta sker genom gemensamma strategier som
betonar vikten av att utöva ett tydligt pedagogiskt ledarskap, att utveckla en lärande
organisation.

Förstelärarna fokuserar på det kollegiala samtalet för att utmana och stödja kollegor. Genom ett formativt förhållningssätt, samplanering och sambedömning samt IKT som en naturlig del i all undervisning, vill vi synliggöra lärandet och höja måluppfyllelsen. Synen på skolutvecklingen tar sin utgångspunkt i modern skolforskning med ett tydligt fokus på resultat.

Uppdraget har en tydlig koppling till vårt nuvarande systematiska kvalitetsarbete och våra
fokusområden Normer och Värden samt Bedömning och Betyg.

Förstelärarnas klassrum är alltid öppna för lektionsbesök.